متخصص بیمارهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از خطرناک بودن بیماری قارچ سیاه خبرداد و گفت: در صورت کنترل نشدن این بیماری ممکن است 70 تا 80 درصد باعث کوری، درگیری مغزی و حتی مرگ شود.
متخصص بیمارهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از خطرناک بودن بیماری قارچ سیاه خبرداد و گفت: در صورت کنترل نشدن این بیماری ممکن است 70 تا 80 درصد باعث کوری، درگیری مغزی و حتی مرگ شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر محمد امین فاضلی تصریح کرد: قارچ سیاه به طور طبیعی در محیط، روی سطوح و مواد عالی، مواد پوسیده و کود حیوانی وجود دارد که می تواند وارد ریه افراد شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج اظهار داشت: این بیماری برای همه خطر ساز نیست بلکه در افراد مستعدی چون دیابتی ها(به خصوص دیابت کترل نشده)، افرادی که نقص ایمنی دارند وهمچنین افزاد دارای بیماری اچ ای وی و افراد سرطانی و بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند، خطر ساز است.
وی با اشاره به اینکه قارچ سیاه علائم مختلفی دارد و گاها می تواند با آب ریزیش بینی شروع شود، یادآور شد: قرمزی و تورم گونه ها، زخم های دهانی، سردرد و در مواردی درگیری ریوی از دیگرعلائم این بیماری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اینکه تشخیص این بیماری بر اساس علائم بالینی و انجام نمونه برداری است، اظهار کرد: در صورت مشکوک بودن بیمار به قارچ سیاه، نمونه برداری صورت گرفته و با آزمایش این بیماری تشخیص داده می شود.
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی استان به قابل درمان بودن این بیماری اشاره کرد و اظهار داشت: کنترل عامل زمینه ای بیمار مثل کم کردن دوز دریافت کورتن (در بیمارانی که به علت سایر بیماری ها کورتون مصرف می کنند)، کنترل بیماری افراد دارای دیابت کنترل نشده و همچنین کم کردن داروهای افرادی که نقص ایمنی دارند از جمله راه های درمان این بیماریست.
دکترفاضلی افزود: در ادامه روند درمان بیماران مبتلا به قارچ سیاه ضمن تجویز داروهای ضد قارچ، بافت های مرده ایجاد شده در سطح پوست آن ها، توسط متخصص جراح گوش و حلق و بین برداشته می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این بیماری واگیر دار نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود.
